Bokrecension: Mindfire: big ideas for curious minds.

Bokrecension: Mindfire: big ideas for curious minds.

En bokrecension av Mindfire: big ideas for curious minds. (ISBN:978-0-9838731-0-5, ISBN 9780983873112. 2012 Berkun Media, LLC) av Scott Berkun (Pris: $11.98 på amazon.com).

 

Jag läser en hel blogg-artiklar och tweets av Berkun och har kommit att gilla hans rättframma stil. Många intressanta tankar väcks när jag besöker hans webbsida www.scottberkun.com.


Därför väcks också en återkommande tanke när jag läser boken Mindfire: vad vill han säga med boken? Att det är ett antal intressanta tankar som samlat ihop som en tjänst för bloggläsaren (vilket jag tackar för) kan ju inte vara skälet att samla ihop essäerna? Bara för att artiklarna separat är intressanta innebär det inte att boken som helhet är det. Det kan finnas en anledning till att ingen redaktör ville ta detta projekt (så tolkar jag att han själv ger ut det; vilket han även gör en stor sak av i inledningen på boken) och det hade kanske varit lika bra att rekommendera ett antal artiklar hemsidan istället.

Oavsett så är boken bra resesällskap, även om det finns bättre, och man betar av den relativt snabbt på flyget mellan LLA och ARN. Favoriter är "Cult of busy", "How to be a free thinker", "Hating vs. Loving" och "Why smart people defend bad ideas". Har du inte mer tid så beta av dem i alla fall.

0 Kommentarer

0 Kommentarer :